Blog

Wat is retinol en waarom is het zo populair?

Retinol is een veelbesproken ingrediënt in de wereld van huidverzorging, en dat is niet zonder reden. Dit krachtige bestanddeel, dat een vorm van vitamine A is, staat bekend om zijn vermogen om de huid te transformeren. Of je nu rimpels wilt verminderen, een doffe huid wilt opfrissen, of acne onder controle wilt houden. Maar wat is retinol precies, en waarom is het zo effectief?

Wat is retinol?

Retinol behoort tot de familie van retinoïden, een groep stoffen afgeleid van vitamine A. Deze stoffen spelen een belangrijke rol in huidvernieuwing en herstel. Wanneer retinol op de huid wordt aangebracht, wordt het omgezet in retinoïnezuur, dat op celniveau werkt om de huid te vernieuwen. Hierdoor krijgt de huid een frissere, gladdere en jeugdiger uitstraling.

Retinol staat bekend om de volgende eigenschappen:

  • Het stimuleert een gezonde lederhuid en opperhuid.
  • Het draagt bij aan de productie van collageen en elastine.
  • Het versterkt de huidbarrière.
  • Het minimaliseert donkere vlekken en pigmentatie.
  • Het verbetert de uitstraling van de huid die gevoelig is voor puistjes.

De voordelen van retinol

  1. Anti-aging
    Een van de belangrijkste redenen waarom mensen retinol gebruiken, is vanwege de anti-aging voordelen. Retinol stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Door het bevorderen van collageenproductie helpt retinol om fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken te verminderen. Het zorgt er als het ware voor dat de huid er jonger en stralender uitziet.
  2. Acnebestrijding
    Retinol is ook een krachtige bondgenoot in de strijd tegen acne. Het helpt verstopte poriën te voorkomen door dode huidcellen sneller af te voeren. Hierdoor is er minder kans op puistjes en mee-eters, en worden ontstekingen verminderd.
  3. Verbetering van de huidstructuur
    Heb je last van een ongelijkmatige huidstructuur, pigmentvlekken of zonneschade? Retinol kan helpen om deze problemen aan te pakken. Door de celvernieuwing te bevorderen, kan het donkere vlekjes en hyperpigmentatie vervagen en de huid egaler maken.
  4. Exfoliatie zonder scrub
    In tegenstelling tot mechanische scrubs die de huid kunnen beschadigen, werkt retinol als een milde exfoliant door de dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt voor een gladde, gezonde huid zonder dat je het risico loopt je huid te irriteren.

De hoofdoorzaak van een ongezonde huid is een vitamine A-tekort. Vitamine A normaliseert de huidcelactiviteit en is daarom het belangrijkste ingrediënt in onze filosofie over professionele skincare. Tegelijkertijd gebruiken we niet één entiteit om een complex systeem te herstellen – want de huid is een complex systeem! We moeten niet vergeten dat alle informatie voor een duurzame gezondheid van de huid te vinden is in onze huidcellen. En waar de huid zichzelf kan helpen, hoeft Environ het wiel niet opnieuw uit te vinden. Ons unieke algoritme ondersteunt de natuurlijke processen van de huid om tot het gewenste resultaat te komen. Het zorgt ervoor dat onze skincareprofessionals vertrouwde partners zijn bij het ondersteunen van het lonende traject naar een leven lang de gezondste en mooiste huid. DR DES FERNANDES MBCHB, FRCS – Environ Skincare

Nieuw: Environs Tri-Retinoid Complex Retinol Serum en Retinol Serum Forte.

Deze productinnovaties bevatten drie vormen van vitamine A, de hoeksteen van onze skincarefilosofie en de belangrijkste factor voor
een duurzaam gezonde huid. De nieuwe Environ serums maken gebruik van dit krachtige ingrediënt naast andere wetenschappelijk onderzochte
moleculen om de tekenen van huidveroudering aan te pakken.

! Opmerking Begin met het gebruik van Retinol Serum wanneer de huid al gewend is aan een gemiddeld tot hoog vitamine A-gehalte.

Heb jij al retinol in je skincare routine opgenomen? Zo niet, dan is het misschien tijd om dit krachtige ingrediënt te overwegen!

Bron: Environ Skincare

Huidanalyse met Observ520 toestel
+ Icoone gelaat, hals en décolleté
+ Hydrafacial Signature
+ Quick Summer make-up look met de nieuwe collectie van jane iredale
 
Gun jezelf 120 minuten complete me-time en ga de zomer in met een GLOW!
Nu 229 i.p.v. 299€