Blog

Retinol mythes

Er bestaat een grote hype rond retinol (Vitamine A). Retinol heeft het vermogen om de aanzien van fijne lijntjes en rimpels te verminderen, donkere vlekken te vervagen en de algehele uitstraling van de huid te verbeteren. Maar er doen ook heel wat retinol verhalen de ronde die je niet moet geloven. Hieronder volgen enkele van de grootste misvattingen over retinol.

Mythe 1: retinol en retinoïnezuur zijn hetzelfde

Zowel retinol als retinoïnezuur zijn afgeleid van vitamine A, een essentieel nutriënt die van nature in het lichaam voorkomt en een belangrijke rol speelt bij het herstel van schade aan en het behoud van het DNA. Retinol en retinoïnezuur leveren hetzelfde voordeel, maar ze hebben een andere chemische structuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A. Het is wetenschappelijk bewezen dat het de genexpressie beïnvloedt en zorgt voor een verbeterde collageenproductie. Het zorgt voor een zachtere en egalere huidteint en vermindert lijntjes en rimpels. Retinoïnezuur is alleen op voorschrift verkrijgbaar, terwijl retinol in cosmetica voorkomt. De huid zet retinol van nature op celniveau om in retinoïnezuur waardoor retinol een mildere maar even doeltreffende optie is.

Mythe 2: je mag retinol niet samen met een AHA chemische exfoliatie gebruiken

Er is geen reden waarom je Retinol en AHA’s niet samen in je huidverzorgingsroutine zou mogen gebruiken. Eigenlijk hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat de combinatie van retinol en AHA’s de effecten van beide ingrediënten zelfs versterkt. AHA’s helpen de bovenste laag van droge huidcellen te verwijderen om de nieuwe cellen eronder te laten verschijnen, terwijl retinol de huid normaliseert en haar er zo stralend en gezond laat uitzien.

Mythe 3: retinol is alleen goed voor fijne lijntjes en rimpels

Naast het vervagen van het aanzien van fijne lijntjes en rimpels helpt het constante gebruik van retinol op langere termijn het aanzien van donkere vlekken te vervagen, de huid er stralender te laten uitzien, het aanzien van poriën te verminderen, de huidtextuur te zuiveren en zelfs acne-opstoten tegen te gaan. De reden waarom dit sterke actieve ingrediënt ongeveer elk schoonheidsprobleem kan aanpakken is dat het wetenschappelijk bewezen is dat het de differentiatie van de huidcellen normaliseert en de collageenproductie verhoogt en zo zorgt voor een zeer mooie en gezonde huid.

Bron: thehappyskin

Summer Facial

Huidanalyse met Observ520 toestel
+ Icoone gelaat, hals en décolleté
+ Hydrafacial Signature
+ Quick Summer make-up look met de nieuwe collectie van jane iredale
 
Gun jezelf 120 minuten complete me-time en ga de zomer in met een GLOW!
Nu 229 i.p.v. 299€