Blog

Wat is collageen en waar is het goed voor?

Beroemdheden al Jennifer Aniston, Halle Berry en Kate Hudson hebben onze honger naar collageenpoeders, pilletjes en drankjes gevoed. Maar wat is collageen nu precies? En welke voordelen biedt dit supersupplement?

Het woord collageen komt van het Griekse woord voor lijm. Het is een eiwit dat overal in het lichaam voorkomt en dat helpt om structuur te geven aan weefsels zoals botten en de huid. Collageen fungeert als een bouwsteen en is vooral aanwezig in spieren, pezen en in onze huid. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en maakt tussen 25% en 35% uit van al onze eiwitstoffen. Collageen vormt het geheim voor een veerkrachtige, jeugdige uitstraling en heeft nog veel andere voordelen.

Collageen is goed voor ongeveer 75% van het gewicht van je huid.

Weg is weg

Collageen is heel belangrijk om je huid soepel en veerkrachtig te houden. Het bevindt zich in de dermis en wordt aangemaakt door fibroblastcellen, en baadt in een ‘gel’ die bestaat uit hyaluronzuur en glycosaminoglycanen (GAG’s). Het slechte nieuws is dat de collageenproductie afneemt naarmate we ouder worden. Tegen dat je midden in de 40 bent, is het gehalte met een verbijsterende 30% gedaald. Resultaat: rimpels, huidverslapping en fijne lijntjes. Levensstijlfactoren zoals een slechte voeding, roken en vervuiling versnellen het natuurlijke intrinsieke verouderingsproces, maar er is ook goed nieuws: je kan deze achteruitgang vertragen door je collageenproductie te verhogen.

Het tij keren

Wat is nu de beste manier om de afname van het collageengehalte om te keren? Het nauwgezet aanbrengen van collageencrèmes zou wel eens een verspilling van tijd en geld kunnen zijn omdat collageenmoleculen in topische producten gewoonlijk te groot zijn om te kunnen binnendringen in de huid en ze de ‘productieplek’ veel lager in de dermis niet kunnen bereiken. Het is veel beter om crèmes aan te brengen die de nutriënten bevatten die de huid nodig heeft om haar eigen voorraad aan te maken: vitamine A, vitamine C en peptiden zijn cruciaal voor de collageenproductie. Cosmetic needling thuis zal de opname bevorderen voor nog betere resultaten.

Van binnenuit aanvullen

Het is ook heel belangrijk om het collageengehalte van binnenuit weer aan te vullen. Collageen bestaat uit aminozuren die in voedingsproteïnen zitten. De meeste mensen krijgen voldoende van deze eiwitten uit hun voeding. Het lichaam heeft dus al de bouwstenen die het nodig heeft om zijn eigen collageen aan te maken. Wat je nodig hebt, zijn de synergetische nutriënten om dit proces waarbij animozuren worden omgezet in collageen efficiënter te laten verlopen en om de vezels te beschermen eens ze zijn aangemaakt. Het heeft weinig zin om producten in te nemen die collageen bevatten als je de co-factoren niet hebt om het op te nemen in de huid.

Terug opbouwen

Advanced Nutrition Programme™ is een voortrekker op het vlak van esthetische voeding en ontwikkelt een nieuwe formule van Skin Collagen Support met een unieke combinatie van huidondersteunende ingrediënten. Een studie van de laatste wetenschappelijke bevindingen vormt de basis voor dit complex van krachtige nutriënten om collageen op te bouwen en te beschermen. De nieuwe formule combineert bewezen ingrediënten die gebaseerd zijn op meer dan 150 wetenschappelijke studies die hun positieve effect op de huid bevestigen. Het exclusieve nieuwe Skin Collagen Support bevat een slimme cocktail van Zink, MSM, Druivenpitextract, vitamine C en Meloenextract rijk aan Superoxidedismutase (een krachtige bestrijder van vrije radicalen) om de collageensynthese te activeren voor een jeugdigere teint.

Summer Facial

Huidanalyse met Observ520 toestel
+ Icoone gelaat, hals en décolleté
+ Hydrafacial Signature
+ Quick Summer make-up look met de nieuwe collectie van jane iredale
 
Gun jezelf 120 minuten complete me-time en ga de zomer in met een GLOW!
Nu 229 i.p.v. 299€