Blog

Blauw licht en het effect op de huid

Het zonlicht bestaat voor 30% uit blauw licht en slechts 5% uit UV-straling. Blauw licht is niet het zoveelste modewoord; de gevolgen van blauw licht voor de huid zijn reëel en ernstig.

Vraag je je wel eens af waarom je huid toch nog beschadigd lijkt door de zon, terwijl je wel een SPF gebruikt? Ook al bescherm je je huid met SPF tegen UV-licht, de kans bestaat dat je je huid niet hebt beschermd tegen blauw licht. Bij blauw licht denk je misschien aan het kunstmatige blauw licht van tv, gsm, …. Het klopt dat blauw licht afkomstig is van laptops en telefoons maar de belangrijkste bron van blauw licht is eigenlijk de zon.

Blauw licht van de zon mag niet onderschat worden. Onderzoek toont aan dat kunstmatig blauw licht slechts 4% bijdraagt aan je dagelijkse blootstelling aan blauw licht, terwijl de zon 96% bijdraagt. We vertellen je graag over vijf celbeschermende voedingsstoffen om je huid te helpen beschermen tegen schadelijke invloed van buitenaf.

Welke impact heeft blauw licht op de huid?

Uit onderzoek blijkt dat door vrije radicalen veroorzaakte schade van blauw licht op dit diepere niveau plaatsvindt en mogelijk langdurigere, structurele schade veroorzaakt.

Wat betekent dit nu voor je huid?

  • Schade aan collageen en elastine, wat resulteert in fijne lijntjes, diepe rimpels en huidverslapping
  • Melanocyten kunnen beschadigd raken, wat leidt tot verkleuring, bruine vlekken en pigmentatie.
  • Bovendien beschadigt het de lipidelagen tussen de huidcellen in de hoornlaag, waardoor de barrièrefunctie van de huid wordt aangetast, wat leidt tot een rode en geïrriteerde huid. Dit blauw licht kan ook ontstekingen veroorzaken, waardoor de huid rood wordt.

Hoe kun je je huid beschermen tegen schadelijk blauw licht?

SPF kennen we allemaal en moeten we ook dagelijks belijven gebruiken als bescherming tegen uv-licht. De onderzoekers van Advanced Nutrition Programme hebben een gespecialiseerde Skin Blue Filter-formule ontwikkelt die beschermt tegen de schadelijke omgevingsfactor blauw licht. Dit innovatieve supplement bevat 5 belangrijke ingrediënten geselecteerd op basis van gepubliceerde literatuur die aantoont dat deze ingrediënten de huid herstellen en beschermen tegen blauw licht.

Deze vijf ingrediënten zijn:

  • Vitamine e: een belangrijke antioxidant die de huidcellen, DNA en lipidelagen beschermt.
  • Olijfextract: biedt een scala aan huid- en anti-ageingvoordelen, zoals het verminderen van huidverkleuring, pigmentatie en een oneffen teint als gevolg van te veel blootstelling aan blauw licht.
  • Luteïne + zeaxanthine: zorgen voor een helderdere en elastischere huid en een egalere, stralende teint.
  • Biotine: een belangrijke B-vitamine, ook bekend als vitamine B7, die bijdraagt tot het behoud van een normale, gezonde huid.

Skin Blue Filter onderzoek

In een recent onderzoek* van 8 weken werd de huid die door de Skin Blue Filter werd ondersteund vergeleken met de huid waarbij Skin Blue Filter niet werd toegepast. Uid de resultaten bleek dat de door skin blue filter beschermde huid de blootstelling aan blauw licht 60% minder schade aan de lipidebarrière opliep.

Hoewel we allemaal bekend zijn met SPF en de bescherming van onze huid tegen UV-straling, mogen we het blauwe licht van de zon zeker niet over het hoofd zien. Vitamine E, olijfextract, luteïne, zeaxanthine en biotine kunnen de impact van blauw licht op de huid minimaliseren. Combineer skin blue filter met je fysieke SPF-zonbescherming om je huid voor 100% te verzorgen.

*onderzoek uitgevoerd door het onderzoeksbureau van Advanced Nutrition Programme

Bron: thehappyskin