Blog

icoone® inzetten bij verlichting van pijn

Wat is icoone®?

icoone® is een geavanceerd systeem dat gebruik maakt van mechanische massage en vacuümtechnologie. Deze innovatieve behandeling is ontworpen om verschillende lagen van de huid en het onderliggende weefsel te stimuleren. Door middel van een speciale handgreep worden er microstimulaties uitgevoerd op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd en worden afvalstoffen afgevoerd, wat kan helpen bij het verlichten van pijn en het stimuleren van het genezingsproces.

Pijnverlichting

icoone® kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de mobiliteit. Hieronder vind je enkele voorbeelden waarbij Icoone een positief effect kan hebben:

  1. Artritis :  het is een aandoening die ontstekingen en pijnlijke gewrichten veroorzaakt. Icoone® kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de gewrichten, waardoor pijn kan worden verlicht en de mobiliteit kan verbeteren. 
  2. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door pijn in de spieren en bindweefsels. Icoone® zorgt ervoor dat de spieren ontspannen waardoor spierspanningen verminderen en de pijn verlicht wordt.  
  3. Chronische vermoeidheidssyndroom of CVS is een aandoening die wordt gekenmerkt door extreme vermoeidheid en uitputting. Door de bloedsomloop te stimuleren verbeteren wij de energieniveaus, wat kan leiden tot minder pijn en meer energie. 

Hoe icoone® pijn verlicht

Verbeterde doorbloeding

icoone® stimuleert de bloedsomloop in het lichaam. Door de mechanische massage en vacuümtechnologie worden de bloedvaten verwijd, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels kunnen stromen. Dit bevordert het herstelproces en kan pijn verminderen, omdat de weefsels beter worden gevoed en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Vermindering van ontstekingen

Ontstekingen zijn vaak een oorzaak van pijn bij slepende ziektes. Icoone® kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. De mechanische massage stimuleert de lymfedrainage, wat kan helpen bij het afvoeren van overtollig vocht en ontstekingsstoffen uit het lichaam. Dit kan de ontstekingsreactie verminderen en pijn verlichten.

Ontspanning van spieren

Slepende ziektes gaan vaak gepaard met spierspanning en stijfheid, wat kan leiden tot pijn. Icoone kan helpen bij het ontspannen van de spieren door middel van de mechanische massage. De microstimulaties kunnen helpen bij het losmaken van verkrampte spieren en het verminderen van spierspanning. Dit kan de pijn verlichten en de mobiliteit verbeteren.

Bevordering van het genezingsproces

Door de verbeterde doorbloeding en verminderde ontstekingen kan icoone® het genezingsproces van het lichaam bevorderen. Het lichaam krijgt de benodigde voedingsstoffen en zuurstof om te herstellen, wat kan leiden tot vermindering van pijn en een algeheel gevoel van welzijn.

Wil je meer weten over icoone® en hoe het jou kan helpen bij het verlichten van pijn?

Contacteer ons voor meer info of een gratis icoone demo.

Bron: icoone.be